Share Now
Kaşe Kumaş Alanlar

Kaşe kumaş denildiğinde aklımıza kışlık parçalar gelmektedir. Strayhgarn adı verilen ince ipliklerin bir arada dokunmasıyla oluşmaktadır. 2:2 ölçülerinde ağır işlemler sonucu ağırlaştırılarak çok kuvvetli şekilde denkleme işlemiyle beraber yüzeyi keçe şekline getirilerek ortaya çıkan yünlü kumaşlardır. Düz renk elbiselerin, döpiyesli kumaşların vazgeçilmezidir. İnce iplerin aksine kalın iplerde pardösülük olarak kullanılır. Tok ve sıkı dokunduğundan kış ayları için mevsimsel olarak daha uygundur. Kaşe kumaş alanlar kumaşın sıcak tuttuğunu göz önünde bulundurmalıdırlar. Su geçirmediğinden yağmurlu havalar içinde birçok parça piyasaya sürülmüştür. Kaşe kumaş alım satım yapan mağazalardan yapacağımız parçaya göre renk ve keçelik kalınlığına bağlı olarak kumaşımızı seçmeliyiz.

Kaşe Kumaş Özellikleri

. Kalın kumaştır. Sık dokunup tok bir şekilde duruş sağlar. Gramaj olarak yüksek olduğundan diğer kumaşlara göre daha ağırdır.

. Esneme özelliği oldukça azdır. Dayanıklılık oranı çok fazladır.

. Genellikle 1-3 metre aralığından etek, 2-4 metre aralığından kaşe kaban ve panço çıkmaktadır.

. Kaşe kumaş alanlar sade kumaşlar, farklı desenler, modeller ile kaşe kumaşa sahip olabilirler.

. Polyester, viskon, yün gibi elyaflarla birleşerek üretim şekli değişmektedir. Kaşe kumaş alım satım aşamasında ürünün içerdiği kumaşları görebiliriz.

. Tüylenme özelliği bulunan kaşe kumaş tıraşlanma yöntemiyle daha net görüntüye ulaşmaktadır.

. İçerdiği ipin dokuma sıklığı ve ham maddesine göre fiyat aralığı değişmektedir.

Kaşe Kumaş Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kaşe kumaş çoğu zaman kışlık ürünlerle karşımıza çıkmaktadır. Buna rağmen terletmeme özelliğini içerisindeki astar ile sağlamaktadır. Kaşe kumaş alanlar vücudu sarmadığından hatları ortaya çıkarmamaktadır. Kaşe kumaşlarda hata payı fazladır ve gözle görülür farklılık sağlar. Kaşe kumaş alım satım gerçekleştirilirken dikim konusunda bilgi almalıyız. Suyu geçirmez ve çabuk kuruma özelliği bulundururlar. Renkleri canlı renklere oranla daha solgundur. Sadece giyim sektöründe değil ev tekstilinde de karşımıza çıkmaktadırlar. Kaşe kumaşın kendisi çekme özelliği bulundurmasa da içinde kullanılan iç astar bazı yıkama yöntemleri sonrasında çekme özelliği meydana getirmektedir. Genelde kuru temizleme de yıkanması önerilse de ev makine tipi olan çamaşır makinelerinde 30 derecede yıkanması önerilmektedir.

Çatalca Kumaş Alanlar

Çatalca kumaş alanlar Çatalca ilçesinde bütün kum...

Ecrin Kumaş Alanlar

Sektörde ecrin kumaş ferace tarzı tanımlamalar çok...

Stok Kumaş Alınır

Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.

 

Stok Kumaş Logo

Tüm hakları saklıdır. © Stokkumas.com 2024