Share Now
keten kumaş alanlar

Yaz aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen keten kumaşın tarihi ile ilgili net bir bilgi olmasa da arkeolojinin bilgilerine göre Eski Mezopotamya’da ilk kez işlendiği bilgisine sahibiz. Mısırda iklim çok sıcak olduğundan beyaz giysiler tercih ediliyordu. Keten bu işlem için en uygun seçilmiştir. Doğal olarak beyaz oluşu, nemli ortama uyum sağlaması ve havayı geçirmesi insanları buna yönlendirdi. Mumyalanma işlemlerinde de sıkça görülmektedir. Günümüzde ise yazın kullanılmaktadır. Keten bitkisinin saplarındaki liflerden meydana gelmektedir. Pamuk kumaşa göre çok daha fazla zaman ve kaynak gerekmektedir. Dayanıklılığı ve sertliği ile döşeme türünde de sıkça kullanılır. Keten kumaş alanlar yapısına göre birçok farklı alanda kullanmaktadırlar.

Keten Kumaş Özellikleri

. Birçok kumaş türüne göre dayanıklılık oranı fazladır.

. Yaz aylarında kullanılmasının nedeni ısıya karşı direncinin çok fazla olmasıdır.

. Doğal olarak beyaz oluşundan güneş ışığından korumaktadır.

. Esneklik payı oldukça azdır. Keten kumaş alım satım gerçekleştirilirken bu özellik göz önünde bulunmalıdır.

. Nemi çok fazla çektiğinden dolayı ev tekstilinde de sıkça kullanılır. Özellikle banyo ve mutfak alanında sıkça ilgi görmektedir. Keten kumaş alanlar kullanacağı sektöre göre seçim yapmalıdır.

. Nemi fazla tutsa da kısa süre içerisinde korur. Görünüş olarak parlak ve pürüzsüzdür.

. Döşeme türünde çok fazla kullanılmasının nedeni kir ve tozu göstermemesidir. Keten kumaş alım satım döşeme ile canlılık göstermektedir.

Keten Kumaş Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Keten kumaş narin bir dokuya sahip olduğundan muhakkak kısa program ile yıkanmalıdır. Keten kumaş alanlar makinenin derecesini 60 dereceye ayarlamalıdırlar. Yumuşatıcıyla beraber kullanıldığında ömrünü uzatmış oluruz. Ütülenmesi gerekiyorsa ütünün ısı derecesinin düşük olması gerekmektedir. Aksesuar türünde şapka ve çanta olarak da karşımıza çıkmaktadır. Keten kumaş alım satım çok yerde kullanıma sahip olduğu için birçok sektörde faaliyet göstermektedir. Ev mobilyalarında yansıtmama özelliği ile güneş solmalarının önüne geçmektedir. Yapı olarak pamuk lifiyle benzerlik gösterse de alerjik bir durum görülmemektedir. Yazın ne kadar giyilmesi uygunsa kışında giyilmemesi bir o kadar tavsiye edilmektedir.

Ucuz Kumaş Alanlar

Kumaşın kalitesini belirleyen birçok unsur vardır. ...

Rayon Kumaş Alanlar

Kumaşlar hayatımızın büyük bir bölümünde ve he...

Stok Kumaş Alınır

Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.

 

Stok Kumaş Logo

Tüm hakları saklıdır. © Stokkumas.com 2024