Share Now
Vual Kumaş Alanlar

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan vual kumaşlar %100 pamuktan elde edilmektedir. Düz ve hafif dokuma yöntemiyle kullanılır. Yarı şeffaf olarak hafif, rahat ve vücut açısından nefes alan bir yapıya sahiptir. İpek kumaşa benzeme sebebi ise görünüş olarak parlak ve kaygan oluşumundandır. Vual kumaş alanlar doğal pamuk ipliğinden oluşan parçaları tercih ederse alerjik reaksiyon durumlarıyla karşılamamaktadırlar. Hava geçirmediğinden terletme, ısınma gibi durumlara yol açmazlar. Vual kumaş alım satım sırasında bu özellikler göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir. Dilimize Fransızcadan geçmektedir. Türkçe anlamı ince örtü ve peçe olarak kullanılmaktadır. Sadece giyim sektöründe değil birçok alanda karşımıza çıkmaktadırlar

Vual Kumaş Özellikleri

. %100 pamuk veya ketenle harman bir biçimde ortaya çıkmaktadır.

. Ağır değil hafif bir kumaştır. Düz ve hafif yapısı bulunmaktadır. Nefes almasıyla beraber terletme özelliğine sahip değildir.

. Vual kumaş alanlar bilmelidirler ki ilkbahar ve yaz mevsimleri için uygunluğu bulunmaktadır. Kışın ve sonbaharda tercih edilmez.

. Hassas cilde sahip kişiler için idealdir. Hipoalerjeniktir. Sağlık sorunlarına yol açmaz ve cildi tahriş etmeden kıyafetleri taşımamızı sağlar.

. Tamamen şeffaf olmasa da yarı şeffaftır. Bu özelliğinden bazı parçalarda iç gösterme durumları görülmektedir.

. Kolay kırışılması bulunsa da ütünün orta derece ısısı ile kolayca kırışıklık giderilmektedir. Vual kumaş alım satım genelde şık ve zarif kıyafetlerin kullanımında önerilmektedir.

Vual Kumaş Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Genellikle eşarp ve şalların çoğunda vual kumaş karşımıza çıkmaktadır. Tesettür modasının yön veren kumaşlarındadır. Vual kumaş alanlar elbise, bluz, etek, iç çamaşırı, yastık kılıfı, çarşaf, battaniye gibi çeşitli yerlerde kullanabilmektedirler. Üretim aşaması pamuktan olduğundan çekme yapabilmektedir. Yıkanma aşamasında 30 derece üzerine çıkılmaması önerilir. Bu öneriler yapıldığında kumaşın ömrü uzamaktadır. Vual kumaş alım satım esnasında kumaşın az esnek olduğu bilgisi verilmelidir. Sentetik iplerden dolayı kolay kırışabilir. Kaygan olduğundan dikim esnasında dikkat edilmelidir. Farklı çeşitleri bulunan vual kumaşın ortak özelliklerini belirttik. Fiyat olarak metre bazı esas alınarak belirlenir. Farklı desen ve modellere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kumaş Alan Partici

Kumaş alan partici firmalar; elinizdeki fazlalık, iş...

Süprem Kumaş Alanlar

Piyasada en fazla bulunan kumaş çeşitlerine süprem ...

Stok Kumaş Alınır

Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.

 

Stok Kumaş Logo

Tüm hakları saklıdır. © Stokkumas.com 2024