Share Now
Lakost Kumaş Alanlar

Kilit ve iğne dizilişiyle meydana getirilen kumaş türünün adı lakosttur. Tek plakalı örme makinelerinde üretildiği bilinir. Bal peteğine benzeyen görüntüsü ilmek ve askı hareketleriyle mümkündür. Günümüzde lakost kumaş alanlar tek ve çift toplama arasında seçim yapar. İçeriğinde merserize pamuk veya polyester – pamuk karışımı bulunur.

Lakost kumaşın kullanım alanı çoğunlukla tişört ve spor giyimdir. Bu kumaş türü piyasada tenis gömlekleriyle bilinir. Kimi zaman tek iğneli pike olarak adlandırıldığı görülür. Lakost pike kumaşların örülme tekniği RL askıdır. Bu örgü tekniği tek plakalı örme makineleriyle gerçekleştirilir. Sektörde lakost kumaş alanlar ilmek ve askı hareketleriyle üretilen bir kumaş olduğunu bilerek hareket eder.

Lakost Kumaş Nedir?

Günümüzde lakost kumaş alım satım hakkında çeşitli yanılgılar söz konusudur. Bunun sebebi tam olarak terminolojik unsurlardır. Malzemenin kendisi aslında pikedir. Fransızca karşılığı ise trikodur. Malzemenin ticari sektördeki adı ise Lacoste olarak anılır. Uzun yıllardır Lacoste varlığını sürdürüyor. Malzemenin tanımını öğrendikten sonra alım satım hizmetinden yararlanırsanız daha iyi olur.

Pamuktan üretilen lakost, üretim aşamasında pike dokuma türlerine sahiptir. Fakat ürün alacağınız zaman açıklama kısmında sentetik malzemelerin kullanıldığı yazar. Bahsedilen malzemeler çok az miktarda bulunsa da sektörde anormal bir durum olarak görülmez. Kullanım alanları tişört, spor balıkçı yaka ve elbiseler şeklinde söylenebilir. Kumaş gevşek ve nefes alabilme özelliğine sahiptir.

Lakost Esniyor Mu?

Lakost kumaşlar içeriğinde sadece pamuğa yer vermez. İpek, yün, viskon ve mısır lifi gibi malzemelerle karıştırılarak üretilir. Genel olarak lakost ürünleri esnemeyen bir yapıya sahiptir. Fakat zaman zaman içinde bulunan malzemelerden kaynaklı olarak esneyen ürünlerinin olduğuna da rastlanabilir. Ne kadar yıkasanız da dayanıklı yapısı sayesinde gerilmez ve küçülmez.

Ürünleriniz için lakost kumaş kullanacaksanız zaman içerisinde fazla deformasyona uğramadığını fark edeceksiniz. Malzeme yoğun olduğu zaman gerilme ihtimali bir o kadar az olur. Detaylı araştırma yaptığınız zaman kumaşın avantajları hakkında fazlasıyla bilgi edinmeniz mümkündür. Eğer kaliteli ürünlere sahip olmak istiyorsanız firmamızın lakost kumaş alım satım hizmetinden yararlanmanızda fayda var.

Spot Kumaş Alan

Spot kumaş alan yerler; işletmelerin elindeki fazla k...

Çantalık Kumaş Alanlar

Çantalık kumaş alanlar öncelikle kumaşın özellik...

Stok Kumaş Alınır

Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.

 

Stok Kumaş Logo

Tüm hakları saklıdır. © Stokkumas.com 2024