Share Now
Şile Bezi Kumaş Alanlar

Şile bezi adından da anlaşıldığı gibi Şile’ye özgü bir kumaştır. Bu kumaş el tezgâhlarında ve sadece pamuk ipliği kullanılarak dokunan bir kumaş türüdür. Otantik bir özelliği olduğu içinde bu ismi almıştır. Şile bezi kumaş alanlar bundan çeşitli modellerde giysiler üretmektedir. Bu kumaş türü kullananların vücut terlerini emdiğinden dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Sağlıklı bir üründür. Bu yüzdende birçok tekstil firması tarafından kullanılan bir kumaştır.  Özellikle yaz mevsimi için üretilen kıyafetlerde firmaların ilk tercihi Şile bezi kumalar olmaktadır. Bu sebep ile de en çok yaz mevsiminde kullanılan kumaşlar arasında birinci sıradadır. Kullanımının rahatlığı bakımından da elbise ve gömlek üretiminde çok sık kullanılır.

 

Şile Bezi Kumaşın Özellikleri

 

Şile bezi kumaş alanlar bu kumaşın özelliklerini iyi bilerek tercih yapmalıdır. Kumaş yüksek bir emme gücüne sahiptir. Hafif ve kullanan kişiyi daraltmayan türden olduğu için çok fazla rağbet görür. Keten iplikten üretilen bu kumaş pamuk ipliği ile dokunur. Şile bezi kumaş özellikle yazlık kıyafetlerde kullanılır. Ayrıca bazı aksesuarlarda da Şile bezi kumaşların kullanıldığını görmekteyiz. Bu kumaş bürümcük adı verilen dokuma şekli ile dokunarak üretilir. Şile bezi kumaşının bir diğer özelliği ise genellikle beyaz ya da krem rengi olmasıdır. İstenirse üzerine desen de eklemek mümkündür. Bu kumaş dokunduktan sonra özellikle deniz suyu ile yıkanır. Daha sonra asılarak kurumaya bırakılır. Kesinlikle sıkma işlemi yapılmaz.

 

Şile Bezi Hangi Alanlarda Kullanılır?

 

Şile bezi alım satım yapanlar hangi alanlarda kullanılır diye merak edebilir. Bu kumaş nefes alan doğal bir yapıya sahip olduğu için yaz için üretilen kıyafetlerde oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle bayan giyiminde gördüğümüz Şile bezi kumaşı ile gömlek, elbise ve pantolon modelleri çok yaygın olarak üretilir. Geleneksel ve otantik tarzdan hoşlananlar için üzerine desen ve farklı renkler eklenen kıyafetlerde üretilmektedir. Sadece giyim alanında değil ev tekstili olan ürünler de de çokça karşımıza çıkan bir kumaş türüdür. Şile bezi alım satım yapanlar masa örtüsü, yastık kılıfı modelleri ve yatak örtüsü gibi ürünler içinde bu kumaşı tercih ederler. Sizde firmamızdan bu konuda hizmet alabilirsiniz.

Ataşehir Kumaş Alanlar

Ataşehir kumaş alanlar hem bireylere hem de pek çok ...

Tül Kumaş Alanlar

Tekstil sektöründe birbirinden farklı kumaş kullana...

Stok Kumaş Alınır

Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.

 

Stok Kumaş Logo

Tüm hakları saklıdır. © Stokkumas.com 2024