Share Now
Kadife Kumaş Alanlar

Kumaşlar arasında çoğu kişinin duyduğu kadife kumaşın tarihi milattan önce 2000’lü yıllarda Mısırda ortaya çıkmaktadır. Çin’ geliştirilen kadife kumaş ardından Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’ a gelerek dokumacılar tarafından geliştirilerek daha kaliteli hale gelmiştir. Gelenek olarak ipekten yapılsa da günümüzde elyafın sentetikliği ile geliştirilmektedir. Kadife tek kumaşın aksine çift kumaş olarak dokunup ayrıyeten bir çözgü ipliği eklenir. Sadece giyimde kullanılmayan kadife kumaş son zamanlarda ev tekstilinde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Kadife kumaş alanlar yapacağı işe göre kumaşın kalitesini belirlemelidir. Şıklığının yanı sıra yumuşak bir kumaştır. Kadife kumaş alım satım sırasında sizlere yapacağınız parçaya göre metre hesabı kumaş verilmektedir.

Kadife Kumaş Özellikleri

. İki sınıfa bölünen kadife kumaş dokuma ve örme olarak ayrılmaktadır.

. Kumaşın kendisinin özelliği şıklık ve zarafet katmaktır.

. Geleneksel olarak kullanılabilen kadife kumaş modern bir halde de kullanılabilmektedir.

. Kolayca kırışmaz ve bakım olarak kolaydır. Silinebilir ve ütüye çok sık ihtiyaç duyan bir kumaş değildir.

. Döşemelik kumaş şeklinde de satılabilmektedir. Kadife kumaş alanlar gömlek, elbise, çanta, yastık kılıfı, perde vb. gibi birçok alanda kullanabilmektedirler.

. Kadifenin pamuklu yapısına sahip olanlar orijinal kumaşa göre daha uygundur. Sağlık açısından cilde zararı bulunmamaktadır.

. Kadife kumaş alım satım yapılırken kumaşın esneklik ve dayanıklılığı bilinmelidir.

Kadife Kumaş Çeşitleri

İpek Kadife Kumaş: Parlaklığı ile göz alıcıdır. Ağırlık olarak hafiftir. Pürüzü bulunmamaktadır. Günlük kıyafetlerde değil abiye, gece elbiseleri, özel günlerde giyilmek üzere kullanılır.

Pamuklu Kadife Kumaş: Kumaş dayanıklıdır ve yumuşaklığı bulunmaktadır. Örtüleme oranı diğer kadife kumaşlara göre daha azdır bu yüzden elbise, ceket, pantolon için kullanılır

Viskon/Rayon Kadife Kumaş: Kadife kumaş arasında ipek kumaş ile benzerlik göstermektedir. Kadife kumaş alanlar bu iki kumaşı karıştırmamalıdır. Gelinlik üretimi yapılırken karşımıza çıkmaktadır.

Sentetik Kadife Kumaş: Yapımı %100 sentetik-doğal karışımıdır. Esnek, yumuşak ve küflenme durumu yoktur. Kullanım alanı iç giyimdir.

Kadife kumaş alım satım aşamasında kumaşın türü ve kalitesine göre seçim yapmalıyız.

 

 

Kumaş Alan Firma Telefonları

Kumaş alan firma telefonları arıyorsanız, birçok f...

Kumaş Alanlar

Kumaş alanlar sayesinde elinizdeki fazla kumaşlardan ...

Stok Kumaş Alınır

Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.

 

Stok Kumaş Logo

Tüm hakları saklıdır. © Stokkumas.com 2024