Krep KumaÅŸ Alanlar
 Krep KumaÅŸ Alım SatımKrep kumaşın tarihsel sÃ...
Aklınızda fire kalmış kumaş kim alır sorusu varsa ilk etapta firecinin ne anlama geldiğini öğrenerek araştırma yapmaya başlayın. Ne iş yaptığını öğrendikten sonra arta kalan kumaşları verirken içiniz rahat olur. Kimlere fireci denildiğini öğrenmeden hareket ederseniz problem yaşayabilirsiniz. Günümüzde firecinin ne olduğunu ve nasıl bir işle uğraştığını araştıran çok kişi vardır.
Tekstil sektöründeki geri dönüşümle ilgilenen kişilere halk arasında fireci adı verilmiştir. Firecinin görevi, tekstil ürünlerinin üretim aşamasından sonra arta kalan ve artık işe yaramayacak kumaşların geri dönüşümünü sağlamaktır. Bunun için kumaşlar rengine ve cinsine göre ayrıştırılır. Yani fire kalmış kumaş kim alır sorusunun cevabı firecidir.
Fabrikalarda arta kalan ve artık işe yaramayacak hâle gelen ürünlere tekstil firesi denir. Fabrikalar artık kullanmayacağı için fireciler onları alır ve geri dönüşüme götürmek amacıyla ayrıştırır. Fabrikalarda kullanılmayan atıklar hakkında bilgi öğrenildiği zaman arta kalan kumaşları satmak istiyorum dediğinizde bilinçli hareket etme fırsatı elde edersiniz.
Genelde kesimhanelerde arta kalan kırpıntılar için arta kalan kumaşları satmak istiyorum diyenlere rastlanır. Yanlış boyanan kumaşlar, ram kenarları ve test ürünleri de kumaş boyama fabrikaları tarafından fireciye verilir. Teknik sorunlar sebebiyle problemli üretilen parçalar geri dönüşüm için fireci tarafından alınır. Yanlış ve hatalı dikilen kıyafetlerin verilmesinde sakınca yoktur.
Tekstil firesi olan her ürün fireci tarafından alınır ve geri dönüşüme gönderilir. Ayrıştırma aşamasında renk ve cins bilgileri göz önünde bulundurulur. Ayrıştırma aşaması tamamlandıktan sonra artıklar elyafa dönüştürülür. Bu artıkların sadece iplik ve elyaf olarak değerlendirildiğini söylemek doğru olmayacaktır. Sektörlerde tekstil atıklarını parça kumaş olarak değerlendiren çok sayıda insan söz konusudur.
Bazı kişiler tekstil atıklarını sadece küçük kırpıntı parçalarından ibaret zanneder. Fakat bu atıkların içerisinde her türlü tekstil parçasını bulmak mümkündür. Eğer parçanın boyutu 1 metre ve üzeriyse kumaş olarak değerlendirilir. Yeni ürünler ise küçük ölçekli atölyeler tarafından üretilir. Araştırma yaptıktan sonra tekstil artıklarını göndermek için bizimle irtibat kurabilirsiniz.
 Krep KumaÅŸ Alım SatımKrep kumaşın tarihsel sÃ...
Kumaş Alan yerler Kumaş Alan firmalar arıyorsanız d...
Stok kumaş, kişi ya da kurumlardan fazlalık olan ya da kullanılmayan kumaşları alarak onları geri dönüştürür. İstanbul merkezli olan firmamız kumaş satışı yapmak isteyen kişi ya da kurumlara hem yüz yüze hem de internet üzerinden hizmet vermektedir.
Â